Mattias Ankarberg utsedd till ny vd och koncernchef för Thule Group AB (publ)

Thule Groups styrelse har idag beslutat att tillsätta Mattias Ankarberg som ny vd och koncernchef för företaget. För att säkerställa en smidig överlämning kvarstår Magnus Welander i sin roll till dess Mattias Ankarberg avslutat sin nuvarande anställning.

Hans Eckerström, styrelsens ordförande, säger: ”Styrelsen är väldigt nöjd med att kunna presentera Mattias Ankarberg som ny vd och koncernchef för Thule Group som ett led i den långsiktiga successionsplaneringen. Mattias kommer bli ett stort tillskott och en stor kraft för Thule då det nu är dags att lyfta bolaget till nästa nivå och fortsätta bygga organisationen med duktiga personer. Bolaget är på väg in i två helt nya produktkategorier som presenterades på kapitalmarknadsdagen 2022 och styrelsen anser att i samband med den pågående kommersiella satsningen är tidpunkten nu rätt för en överlämning av ledarskapet. Mattias har i flera tidigare roller bevisat sig som en framgångsrik ledare med lång erfarenhet av konsumentvaror, varumärkesbyggande och internationella marknader. Jag är glad att välkomna Mattias som ny vd och koncernchef och vill tacka Magnus för hans långa och framgångsrika ledarskap av Thule.”

Mattias Ankarberg kommenterar: ”Det är med stor ödmjukhet och hög ambition jag ser fram emot att ta Thule vidare till nästa steg. Thule har fantastiska produkter, en ambitiös hållbarhetsagenda och väldigt många duktiga medarbetare. Thule har också ett starkt varumärke med stor potential att växa ytterligare med hjälp av fortsatta satsningar inom produktutveckling, öppna upp nya produktkategorier samt genom att modernisera sälj- och marknadsföringskanaler.”

Magnus Welander säger: ”Jag har haft en 17 år lång, rolig och framgångsrik resa med Thule och är stolt över allt vi åstadkommit tillsammans. Styrelsen har nu beslutat att det är dags att lämna över stafettpinnen. Som alltid vill jag mina kollegors, bolagets och investerarnas bästa och kommer med full energi göra allt för att säkerställa att Mattias får bästa möjliga start när han tar över för att leda bolaget mot den fantastiska framtid som jag är övertygad om att Thule har.”

Mattias Ankarberg har över 20 års erfarenhet av konsumentvaror, från McKinsey & Company (placerad i Sverige och USA), H&M (flera ledande befattningar, senast som Global Försäljnings- och Marknadschef) och nu som vd för Byggmax Group (publ). Mattias är styrelseledamot i Thule Group sedan 2018. Han tillträder som vd och koncernchef för Thule senast den 9 augusti 2023.

Kontakt.

Är du nyfiken på vad vi gör, vill bli en del av oss eller har ett projekt som du vill diskutera? Ring eller mejla oss. Vill du istället att vi kontaktar dig, fyll i dina uppgifter så hör vi av oss till dig så fort vi får möjlighet.
Telefon
08-611 38 30
Förfrågningar
E-post info@vero.se
Jag vill att ni kontaktar mig
Fyll i dina kontaktuppgifter så kommer en av våra rådgivare kontakta dig så snart vi kan.