Förtydligande om tidigare kommunicerad påverkan från rådande marknadssituation inom cykelbranschen

Thule Group gav den 11 september 2022 en uppdatering om negativ påverkan från rådande marknadssituation inom cykelbranschen. Höga lagernivåer av cyklar och cykeltillbehör hos återförsäljare i Europa såväl som Nordamerika förväntades påverka Thule Groups försäljning och resultat negativt fram till nästa cykelsäsong, våren 2023.

Nettoomsättningen för tredje kvartalet 2022 beräknas uppgå till cirka 2,1 miljarder SEK (2,8 miljarder SEK, tredje kvartalet 2021). Rörelseresultatet under tredje kvartalet har påverkats negativt framför allt av den minskade omsättningen av cykelrelaterade högmarginalprodukter, såväl som bibehållna stora satsningar i företagets viktiga produktutveckling samt lanseringskostnader för kommande nya produktkategorier. Rörelseresultatet beräknas uppgå till cirka 190 miljoner SEK (670 miljoner SEK, tredje kvartalet 2021).

Magnus Welander, vd och koncernchef, kommenterar:
”Som vi kommunicerade redan i början av september har cykelhandlare världen runt generellt, i nuvarande läge med mycket höga lager och en allmän oro bland konsumenter, valt att vara extremt återhållsamma med nya beställningar av cyklar och cykeltillbehör. Vår bedömning är att det rör sig om en tillfällig inbromsning inom cykelbranschen jämfört med rekordåret 2021 och den extremt starka försäsongen första kvartalet 2022, vilket kommer påverka koncernens resultat i närtid. Underliggande positiva cykeltrender med stora investeringar inom infrastruktur för både cykelpendling och cykel som fritidsaktivitet, samt konsumenters positiva syn på cykeln som färdmedel, kvarstår.

Alla siffror i detta pressmeddelande är preliminära och oreviderade. Den fullständiga delårsrapporten för tredje kvartalet kommer, som tidigare meddelats, att presenteras klockan 07.45 CET den 27 oktober 2022. Rapporten följs av ett investerar- och analytikersamtal klockan 10.00 CET.

För information om marknadsuppdateringen den 11 september se koncernens hemsida – https://www.thulegroup.com/en/presentations/trading-update-impact-current-market-situation-within-bike-retail-sectorhttps://www.thulegroup.com/en/presentations/trading-update-impact-current-market-situation-within-bike-retail-sector

Detta pressmeddelande innehåller insiderinformation som Thule Group är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den xx oktober 2022 kl. xx.x CET.

Kontakt.

Är du nyfiken på vad vi gör, vill bli en del av oss eller har ett projekt som du vill diskutera? Ring eller mejla oss. Vill du istället att vi kontaktar dig, fyll i dina uppgifter så hör vi av oss till dig så fort vi får möjlighet.
Telefon
08-611 38 30
Förfrågningar
E-post info@vero.se
Jag vill att ni kontaktar mig
Fyll i dina kontaktuppgifter så kommer en av våra rådgivare kontakta dig så snart vi kan.